Historik

 

Kristianstadflickorna startade som en liten utbrytarförening från KFUM Kristianstad.

Idag har vi cirka 600 medlemmar och är större än någonsin.

Det var i april 1974 som Gun Nilsson, medlem i KFUM, ville starta något som inte enbart riktade in sig på gymnastik. Resultatet blev Kristianstadflickorna.

Det hela startade upp i liten skala, från början var det bara ett 20-tal flickor i 12 till 15-årsåldern som var med. Men efterhand som ryktet spred sig var det fler och fler som slöt upp och föreningen växte snabbt. Från gymnastiken gick man över till dans. Jazzdans, karaktärsdanser och dans med bollar, listan kan göras lång.

Gun Nilsson höll i de flesta trådarna och i slutet av 70-talet lämnade hon Kristianstad för flytt till Dalarna.

Det var i det här skedet som Rolf Hepp kom in i bilden, ett samarbete som varade fram till ca 2008.

Rolf Hepp låg bakom en av Kristianstadflickornas största satsningar någonsin när föreningen satte upp ”Clös”, en försvenskad variant av Andrew Lloyd Webbers klassiker Cats. Det gavs åtta föreställningar på Kristianstads Konserthus. Utsålt till sista plats och succén var fulländad.

Cabaré, Hair, Starlight Express och en dansföreställning till Elvis musik är andra föreställningar som flickorna framfört i Rolf Hepps regi.

En annan samarbetspartner har varit Kristianstads Storband som 1983 resulterade i en USA-turné. Det var sex flickor som dansade och åkte runt i tre veckor. Vi besökte bl.a. Minnesota, Salt Lake City, Los Angeles och San Francisco.

”En Burlesk show” visades i september 2011 på Kristianstadsteater, med två slutsålda föreställningar. Det var Mikaela Hagström som stod bakom det hela tillsammans med Kristianstadflickorna.

I vår egen dansstudio på Götgatan i Kristianstad samt på Villaskolan i Åhus har vi dansträningar som resulterar i Vår-Vintershower i Kristianstads Arena.

2014 fyllde vi 40 år och det firades med ett besök i Stockholm för ledare och styrelse. Där gick vi bl.a. en kurs i Tiodans för Tobias Wallin. Samarbetet resulterade i en dans för ledarna som visades upp på Vintershowen då även Tobias kom på besök och bjöd på lite dans.

Våra 40 år firade vi året efter med föreställningen ”Shut Up And Dance Med Kristianstadflickorna”

En danskavalkad från 1974 till 2015. En härlig upplevelse med olika dansstilar som Kristianstadflickorna har haft under alla dessa år.

Två fullsatta föreställningar i september på Kristianstadsteater – Succé!

Vår senaste samarbetspartner är koreografen Clarissa Mathlin, som från året 2016 och framåt har besökt oss och haft Workshop samt gjort fantastiska koreografier.

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår